Prima pagină > Sport > F.C. Chelsea cîștigătoarea Ligii Campionilor!!!

F.C. Chelsea cîștigătoarea Ligii Campionilor!!!

Aseară clubul englez de fotbal Chelsea a cîștigat Liga Campionilor, învingînd echipa Bayern Munchen la penalti.

Aceasta este a doua finala jucată de Chelsea, în 2008, la Moscova, Chelsea a cedat la loviturile de departajare echipei Manchester United. Anul asta soarta acestei competiții s-a decis la aceleași lovituri, însă jucătorii echipei londoneze au dat dovata de profesionalism si experienă., cîștigînd cu scorul final (4-5).

Finala a avut loc pe arena celor de la Bayern, Allianz Arena, în ediția 2011-2012 Bayer nu a suferit nici o înfrîngere, pîna în seara de sîmbătă.

Prima repriza a fost una foarte si foarte slabă, echipa din Munchen a dominat clar prima repriză, creînd-și o serie de ocazii la poarta englezilor, însă P.Cech a ripostat cu succes asediului german.

În minutul 83, repriza a doua, Bayern marcheaza prin Thomas Müller. În urma centrării lui T. Kroos, Muller reea cu capu si mingea trece sub transversala porții apărate de Cech. În urma acestui gol soarta meciului era decisă în proporție de 90 %, luînd în considerație posesia net superioara a germanilor.Antrenorul englezilor, R. di Matteo îl introduce pe teren pe F. Torres pentru a întări linia ofensiva, la prima acțiune a spaniolului mingea iese în corner, ca conaționalul sau  Mata să centreze și D. Drogba marchează pentru 1-1 (min. 88).

Reprizele suplimentare (a cite 15 min) s-au derulat în aceeași manieră, Bayern controlînd cursul meciului. În prima repriză jucătorul ivorian D. Drogba l-a faultat pe francezul F. Ribery si arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri.Robben , fost jucător la Chelsea nu a putut să-l execute pe Cech, mingea trimisă de olandez fiind prinsă cu succes de portarul echipei engleze.

Astfel soarta meciului urma să se decită la penalti. Primul care a venit la punctul cu var a fost Mata, însă mingea trimisă de el a fost parată de Neuer. E de menționat ca portarul Neuer, a fost in lista celor 5 executori, e de mirare o astfel de alegere, de obicei portarii nu execută lovituri de penalti, însă Neuer a marcat. În cele din urma I. Olic a trimis lab si Cech a parat mingea, Schweinsteiger a carui șut era decisiv s-a încumetat să trimită mingera în bară. Astfel Drogba a spulberat visul nemților de a cuceri a 5 trofeu Champion League.

Goluri: Thomas Müller(83) , D.Drogba (88)

Penalti (marcatori): Lahm,Gomes,Neuer–D.Luiz,Lampard, Cole, Drogba

Penalti (ratări): Olic (portar), Schweinsteiger (bara)–Mata (portar)

Astfel visul lui Abramovic a devenit realitate, magnatul rus în numeroase rînduri a afirmat ca visul sau este ca Chelsea să cucerească trofeul, ceea ce și s-a întîmplat astă seara.

FELICITĂRI CHELSEA!!!!

Anul fondarii Chelsea: 1905
Data meciului: 19.05
O fi oare o coincidență? o_O

Reclame
Categorii:Sport
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: